Autori i producenti.

Mensur Puhovac libretist

Mensur Puhovac
Mensur Puhovac

Od 1971 godine član opera Ivan pl Zajc. Nekoliko godina bio je i sudionik MIK­ a. Osnivač je ansambla Intermezzo s kojim izvodi djela pisana na čakavštini kojima je većinom i autor. To su djela: Riva boduli, Jedra ljubavi, Jukebox, Besedi od kamika, Tiramola. Sva su ta djela muzičke priče te ih se u neku ruku može nazvati i mjuziklima. Sva djela koje piše i koja izvode govore o njegovom kraju: primorcima – Riječanima, Fijumanima – vrsnim brodograditeljima, ribarima, lučkim radnicima i svim onim zanatima koji danas nestaju a davali su pečat Rijeci kao mediteranskom gradu. Mensur je u mirovini no nije miran te ću nakon mjuzikla “Sušak­, Sušak” punom parom krenuti u stvaranje novih djela, naravno na čakavštini.

Olja Dešić, skladatelj i producent

 

Skladatelj i  aranžer, pjevač i instrumentalist. Završio je srednju glazbenu školu “I. Matetić Ronjgov” u Rijeci, teoretsko pedagoški smjer.  Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i član predsjedništva Hrvatske glazbene unije te redovni član Hrvatskog društva skladatelja.Aktivan je od trinaeste godine (Putokazi). Intenzivno se bavi skladanjem

Olja Dešić
Olja Dešić

i glazbenom produkcijom,  pedagoškim radom i organizacijom,  a dugi niz godina svira u grupi Neno Belan i Fiumens i vodi Olja’zz Band te je producent raznih umjetnika i projekata. Piše glazbu za različite sastave, a u području višeglasne vokalne glazbe s kojom započinje vrlo rano već s 13 godina kao član “Putokaza” i, kasnije grupe “Put”  od tad do danas autor je brojnih vokalnih aranžmana za male i velike vokalne sastave različitih stilova.

Uz “Sušak, Sušak”, autor je glazbe za pet mjuzikala ili predstave za djecu (Magic Musical, Vatra, Hakove prometne pustolovine i Beba Bebach te Dan prijateljstva)  a upravo je u pripremi jednog mjuzikla za mlade u suradnji s Edvinom Liverićem i Splitskim kazalištem mladih.

2013.  upisuje glazbenu specijalizaciju na Berklee College Of Music –  Online te stječe certifikat “Professional: General music studies ” s naglaskom na orkestraciju za film i TV te jazz aranžiranje. Već 2016. nastavlja s edukacijom na istom koledžu u smjeru glazbene (audio) produkcije.

Edvin Liverić, redatelj

Liverić rođen je 1970. u Rijeci, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti 1995. Neko vrijeme član Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a od 1995. član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Vanjski suradnik na Akademiji dramskih umjetnosti od 1996. do 2005. (katedra za scenski pokret). Član Hrvatskog instituta za pokret i ples, u kojem od 1996. do 2005. radi kao selektor i asistent umjetničke ravnateljice festivala Tjedan suvremenog plesa. Od 2003. umjetnički je ravnatelj Street Art Festivala u Poreču. Suosnivač je kazališne skupine TRAFIK. Usko povezan uz plesni teatar i teatar pokreta ostvaruje veliki broj uloga u domaćim teatrima, kao i u inozemstvu (Italija, Nizozemska, Njemačka, Singapur). Bitnije uloge u predstavama: «Imago», «Žudnja», «50%» (

Edvin Liverić
Edvin Liverić

Teatar EXIT), «Hamper», «Kraljevo», «Insektarij», «Događaj u gradu Gogi» (ZKM), «Proces», «Woyzeck» (HNK Varaždin), «Granica», «Dundo Maroje» (Talijanska drama – HNK Rijeka), «Sat u kojem nismo znali ništa jedni o drugima» (Mittlefest – Italija), «Koora» (Hrvatski institut za pokret i ples/Plesni teatar Ljubljana). Djeluje kao suradnik za scenski pokret na mnogobrojnim kazališnim produkcijama u Hrvatskoj i Sloveniji. Igra u stranim i domaćim filmskim i televizijskim produkcijama. Režira nekoliko kazališnih predstava: «Bračni prizori» (Teatar &TD), «Eva Braun» i «Igre u dvorištu» (Teatar EXIT), «Draga Elena Sergejevna» (Teatar ŠKUC/Glej – Ljubljana), «Draga Elena Sergejevna» (Zagrebačko kazalište mladih), «Pozdrav s Jadrana» i «Diva» (TRAFIK), «Teškoće izražavanja» (Teatar ŠKUC/Cankarjev Dom), «Neboder» (INK Pula), «Rimske noći» (Talijanska drama – HNK Rijeka). Dugogodišnji je predstavnik Hrvatske u europskoj kazališnoj mreži Aerowaves. Dobitnik nagrade Vladimir Nazor kao dio kolektiva predstave «Imago».

Damir Šegota, scenograf

 

Damir Šegota je rođen 1960. u Rijeci. Diplomirao je kiparstvo u klasi profesora Josipa Diminića te je studirao na Accademia di Belle Arti u Veneciji smjer kiparstvo. Radi kao ravnatelj Škole za primijenjenuDamir Šegotaumjetnost u Rijeci i predsjednik je HDLUR-a. Bavi se scenografijom (autor je i izvođač brojnih scenografija), kiparstvom, grafičkim dizajnom, performansom te multimedijom. segota.spur@gmail.com

Damir Šegota

 

 

 

 

Dalibor Fugošić, oblikovatelj svjetla

Dalibor Fugošić
Dalibor Fugošić

Oblikovatelj svjetla. Član strukovne udruge ULUPUH.
Svoj kazališni rad započinje 1993.godine u Hrvatskom Kulturnom Domu na Sušaku kao djelatnik Odjela za Kulturu Grada Rijeke. Kao voditelj svjetla i tona surađivao na nekoliko stotina projekata.
Osim oblikovanjem svjetla bavi se i tehničkom organizacijom festivala pa je tako dugogodišnji tehnički direktor na “Međunarodnom Festivalu Malih scena”, tehnički suradnik na Festivalu Suvremenog Plesa u Rijeci te tehnički voditelj na Festivalu komornog teatra “Zlatni Lav” u Umagu.
Oblikovanjem svjetla bavi se od 1998. godine i dosad je oblikovao svjetlo za više stotina raznih događaja; kazališnih predstava, baletnih predstava, suvremenih plesova, koncerata, izbora za miss, showdance događaja itd.
Surađivao je s mnogim poznatim redateljima kao što su Oliver Frljić, Egon Savin, Samo Strelec, Andraš Urban, Olja Lozica itd.
Stalni je dio autorskog tima svjetski priznatog plesača i koreografa Ronalda Savkovića. U suradnji s njim te Beogradskim narodnim pozorištem 2014. godine gostuje na prestižnom internacionalnom festivalu “Cervantino” u Meksiku gdje je oblikovao svjetlo za predstavu “Aleksandar Veliki.
Trenutno je zaposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, a neki od naslova za koje je oblikovao svjetlo su autorski projekt Ronalda Savkovića “Shut up and dance”, balet “Orašar”, baleti ”Sex” Balazsa Baranayaia te ”Šeherezada & Carmen”, Lea Mujića i Ronalda Savkovića, dramske predstave “Vincent” Olje Lozice i “Životinjska Farma” Andrása Urbána, opera “Don Giovanni” Erika Söderbloma, “Andrea Chenier” Nenada Glavana, mjuzikl “Sušak,Sušak” Edvina Liverića i dr.
S ostalim autorima projekta, dobio je nagrade za predstavu “Aleksandra Zec” kao najbolju predstavu na ZAPLET 06 festivalu u Banja Luci te Grand prix na 48. BITEF festivalu. Dobitnik je nagrade “Veljko Maričić” za najbolje oblikovanje svjetla na 22. Međunarodnom Festivalu Malih Scena za predstavu “Aleksandra Zec” te nagrade “Ardalion” dodijeljenu autorskom timu za scenski dizajn predstave “Životinjska farma” na 20. JPF festivalu u Užicama.

Manuela Paladin Šabanović, kostimografkinja

Rođena je u Rijeci 1980. godine. Studirala je scenografiju pri Europskom institutu za dizajn u Rimu i modu pri Institutu Callegari u Labinu.Godine 2007. diplomirala je kiparstvo pri Akademiji primijenjenih

Manuela Paladin Šabanović
Manuela Paladin Šabanović

umjetnosti u Rijeci. Do sada se kreativno izrazila u različitim umjetničkim formama, od realizacije kostima i scenografija za performanse do multimedijalne umjetnosti kroz osmišljavanje i realizaciju umjetničkih instalacija s digitalnim i interaktivnim komponentama. Sudjeluje na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu.